Mask: Podržao bih Desantisa na izborima 2024.

Politički stručnjaci daju visoke ocjene Desantisu, koji se smatra kao potencijalni "izazivač" bivšeg predsjednika Donalda Trampa među Republikancima za predsjedničke izbore

2823 pregleda 2 komentar(a)
Mask, Foto: Reuters
Mask, Foto: Reuters

Milijarder Ilon Mask poručio je da bi podržao Rona Desantisa na izborima 2024. ako bi se guverner Floride kandidovao za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

"Da", rekao je Mask nakon što mu je na Tviteru postavljeno pitanje da li bi podržao Desantisa, prenosi Rojters.

"Moju naklonost za predsjednika 2024. godine dobiće neko razuman i neko ko promoviže ideologiju centrizma (umjereni stavovi, između ekstremnog lijevog i desnog)", rekao je Mask.

Politički stručnjaci daju visoke ocjene Desantisu, koji se smatra kao potencijalni "izazivač" bivšeg predsjednika Donalda Trampa među Republikancima za predsjedničke izbore. Tramp je prije 10 dana najavio da će se ponovo kandidovati.

Desantis je ranije ovog mjeseca pobijedio protivnika iz Demokrata Čarlija Krista za skoro 20 odsto i tako je ponovo izabran za guvernera Floride, ali se i učvrstio kao najveća zvijezda u usponu Republikanske partije.

Mask kaže i kako se nadao da će to biti slučaj sa administracijom aktuelnog predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

"Ali sam do sada bio razočaran", rekao je ranije Mask.

Naglasio je da je bio značajan pristalica predsjedništva Baraka Obame i Bajdena i da je (nevoljno) glasao za Bajdena umjesto Trampa.

Bonus video: