Lider Sjeverne Koreje poručio da im je cilj da budu najjača nuklearna sila na svijetu

On je opisao Hvasong 17 kao "najjače strateško oružje na svijetu“

17347 pregleda 10 komentar(a)
Sjevernokorejski lider Kim Džong Un i njegova ćerka, Foto: Reuters
Sjevernokorejski lider Kim Džong Un i njegova ćerka, Foto: Reuters

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un rekao je da njegova zemlja namjerava da ima najmoćniju nuklearnu silu na svijetu dok je promovisao desetine vojnih oficira uključenih u nedavno lansiranje nove balističke rakete, izvijestili su državni mediji danas.

Ovo saopštenje dolazi nakon što je Kim 18. novembra pregledao test Hvasong 17, najveće interkontinentalne balističke rakete u Sjevernoj Koreji i obećao da će se suprotstaviti, kako je nazvao, nuklearnim prijetnjama SAD.

"Krajnji cilj Sjeverne Koreje je da posjeduje najmoćniju svetsku stratešku silu, apsolutnu silu bez presedana u vijeku“, naveo je Kim u naredbi kojom se unapređuju oficiri, dodajući da bi izgradnja nuklearnih kapaciteta zemlje pouzdano zaštitila dostojanstvo i suverenitet zemlje, prenosi Rojters.

On je opisao Hvasong 17 kao "najjače strateško oružje na svijetu“ i rekao da pokazuje odlučnost i sposobnost Sjeverne Koreje da na kraju izgradi najjaču armiju na svijetu.

Državni mediji su takođe prikazali ćerku Kim Džong Una kako ga prati dok je pregledavao policajce. Njeno neočekivano prvo pojavljivanje na testu Hvasong 17 podiglo je izglede da bi vođstvo totalitarne države moglo da pređe na četvrtu generaciju Kimovih.

Povezani članci

19. Novembar 2022.

Kim prvi put pokazao fotografiju sa kćerkom

Bonus video: