Dvije osobe povrijeđene u jakom zemljotresu u Kaliforniji: Zatvoren most i nekoliko puteva, bez struje hiljade domova

Epicentar je bilo oko 12 km jugozapadno od Ferndejla u Kaliforniji, grada u okrugu Hambolt u kojem živi oko 1.400 ljudi

3904 pregleda 1 komentar(a)
Jedan od oštećenih puteva u Kaliforniji, Foto: Printscreen Twitter/FOX Weather
Jedan od oštećenih puteva u Kaliforniji, Foto: Printscreen Twitter/FOX Weather

Dvije osobe su povrijeđene u snažnom zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji je jutros pogodio obalu sjeverne Kalifornije.

Kako je objavio Rojters zemljotres je oštetio most i nekoliko puteva, a hiljade domova i preduzeća ostalo je bez struje.

Zemljotres se dogodio u 2:34 po lokalnom vremenu i bio je na dubini oko 16,1 kilometara, saopštio je Geološki zavod SAD (USGS).

Epicentar je bilo oko 12 km jugozapadno od Ferndejla u Kaliforniji, grada u okrugu Hambolt u kojem živi oko 1.400 ljudi i koji se nalazi 420 km sjeverno od San Franciska.

Zemljotres je izazvao brojna curenja gasa, oborio je dalekovode i doveo do najmanje jednog požara u Ferndejlu, javili su lokalni mediji, a prenosi Rojters.

Pomenute dvije osobe povrijeđene su u okrugu Hambolt, gdje je prijavljena velika šteta na putevima i kućama. Jedan od povrijeđenih bio je maloljetnik sa povredom glave, a drugi starija osoba sa slomljenim kukom, javljaju lokalni mediji pozivajući se na kancelariju šerifa.

Još je nejasno da li je zemljotres izazvao smrtne slučajeve.

"Pripremite se za naknadne potrese. Provjerite da li na gasovodima i vodovodima ima oštećenja ili curenja. Budite oprezni ako putujete", saopštila je kancelarija lokalnog šerifa na Tviteru.

Policija je zatvorila most Ferndejl zbog četiri velike pukotine, dok su zvaničnici zatvorili najmanje četiri puta u okrugu Hambolt zbog velikih pukotina.

Nije bilo opasnosti od cunamija, saopštio je američki sistem upozorenja na cunami.

Oko pet zemljotresa magnitude između šest i sedam stepeni desi se svake godine u Kaliforniji i Nevadi, objavio je Los Anđeles tajms.

Bonus video: