Medvedev optužio Kišidu za pokornost prema SAD i poručio mu da izvrši harakiri

Medvedev je Kišidi kazao da saopštenje pokazuje "paranoju" prema Rusiji i "izdaje sjećanje na stotine hiljada Japanaca spaljenih u nuklearnoj vatri Hirošime i Nagasakija"

7441 pregleda 12 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije i bivši šef države Dmitrij Medvedev danas je optužio japanskog premijera Fumija Kišidu za sramotnu pokornost u odnosu prema Sjedinjenim Američkim Državama i ocijenio da bi zbog toga trebalo da izvrši harakiri.

Kako prenosi N1, Kišida i predsjednik SAD -a Džozef Bajden su poslije razgovora u petak u Vašingtonu saopštili da bi ruska upotreba atomskog oružja u Ukrajini predstavljala neprijateljski akt prema čovječanstvu i bila neopravdana na svaki način.

Medvedev je poručio da to saopštenje pokazuje "paranoju" prema Rusiji i "izdaje sjećanje na stotine hiljada Japanaca spaljenih u nuklearnoj vatri Hirošime i Nagasakija" prilikom američkih atomskih napada na kraju Drugog svjetskog rata.

Takva sramota može biti ispravljena samo ako Kišida izvrši harakiri na sjednici japanske vlade, ocijenio je Medvedev, javlja Rojters.

Bonus video: