U Indiji doživotni zatvor optuženom za šverc stoke jer je krava sveta životinja

"Svi problemi na svijetu biće riješeni onog dana kada više ni kap kravlje krvi neće pasti na zemlju", rekao je sudija tokom izricanja presude

10123 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sud u zapadnoj Indiji osudio je na doživotni zatvor optuženog za šverc stoke, navodeći da je krava sveta životinja i naglašavajući da kravlja balega u kućama štiti od radioaktivnog zračenja.

Krave su poštovane u većem dijelu Indije gdje vlasti posljednjih godina oštrije kažnjavaju klanje stoke, uz podršku hinduističkih nacionalističkih grupa.

Sud u Gudžaratu donio je presudu u slučaju čovjeka optuženog za krijumčarenje stoke zbog klanja, što je nezakonita praksa u toj indijskoj saveznoj državi.

"Svi problemi na svijetu biće riješeni onog dana kada više ni kap kravlje krvi neće pasti na zemlju", rekao je sudija tokom izricanja presude i dodao da je navodno nauka dokazala da čak ni radioaktivno zračenje ne može da utiče na kuće napravljene od kravljeg balege.

Hinduističke nacionalističke grupe vode kampanju u Indiji protiv klanja stoke.

Posljednjih godina je zbog toga došlo do bankrota klanica u vlasništvu muslimana, kao i linč ljudi optuženih da su umiješani u klanje stoke.

Bonus video: