U pucnjavi na Univerzitetu Mičigen napadač ubio tri osobe, ranio pet

Napadač je pronađen mrtav nekoliko sati kasnije, a policija je saopštila da je preminuo od rana koje je nanio sebi, "otprilike četiri sata nakon početka nasilja"

7715 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U pucnjavi u ponedjeljak veče u glavnom kampusu Državnog univerziteta u Mičigenu u Sjedinjenim Američkim Državama, ubijene su tri, a ranjeno pet osoba.

Napadač je pronađen mrtav nekoliko sati kasnije, a policija je saopštila da je preminuo od rana koje je nanio sebi, "otprilike četiri sata nakon početka nasilja".

Nekoliko zvaničnih detalja o nasilju iz vatrenog oružja bilo je odmah dostupno, ali Kris Rozman, privremeni zamjenik šefa univerzitetske policije, rekao je da je pucano na dvije lokacije - na akademsku zgradu Berki Hol i zgradu Union State Universiti (MSU) Mičigena, prenosi Rojters.

pucnjava Univerzitet Mičigen
foto: Reuters

Rozman je rekao da istražitelji nemaju informacije o motivu napada, te da univerzitet nije bio upoznat ni sa kakvim pretnjama upućenim kampusu prije pucnjave.

Dvoje mrtvih bilo je u Berki Holu, a drugi u Sindikatu MSU.

Rozman je rekao da je osumnjičenog „u nekom trenutku kontaktirala policija izvan kampusa“, ​​dodajući da se „to mjesto istražuje kao mjesto zločina“.

pucnjava Univerzitet Mičigen
foto: Reuters

„Više nema prijetnje po kampus. Vjerujemo da je samo jedan osumnjičeni za ovaj incident“, rekao je on.

Bonus video: