Maduro: Zaista ličim na Staljina, pogledajte moj profil

Maduro je kazao i da svjetski lideri koji ga kritikuju koriste mnogo oštrije mjere u svojim zemljama, nego što je slučaj u Venecueli
0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Reuters
Nikolas Maduro, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2017. 11:33h

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro smatra da liči na sovjetskog lidera Josifa Staljina, prenijeli su ruski mediji.

"U svijetu postoje ljudi koji me vide kao karipskog Staljina. I zaista ličim na njega, pogledajte moj profil", rekao je Maduro (54) u televizijskoj emisiji, prenijela je agencija Tas.

List "Venecuela al dia" navodi da je venecuelanski predsjednik i ranije govorio o sličnosti sa Staljinom, prije svega zbog brkova, piše Sputnjik.

Maduro je kazao i da svjetski lideri koji ga kritikuju koriste mnogo oštrije mjere u svojim zemljama, nego što je slučaj u Venecueli.

"(Premijer Španije Mariano) Rahoj je rasporedio policajce u Kataloniji da privedu 700 gradonačelnika. Da li se on ponaša kao diktator?", upitao je predsjednik Venecuele.

Više od 700 gradonačelnika iz Katalonije okupilo se u subotu u Barseloni kako bi iskazali podršku održavanju referenduma o nezavisnosti tog španskog autonomnog regiona, a regionalna policija je imala naređenje da uhapsi gradonačelnike ako odbiju da dođu na saslušanje u istrazi o referendumu.

Venecuelu mjesecima potresa duboka politička i ekonomska kriza. Ta zemlja je podijeljena između Madurovih pristalica i liberalne opozicije koja zahtijeva vanredne predsjedničke izbore i organizuje proteste.

Bonus video: