Gabrijel: Direktno razgovarati sa Sjevernom Korejom

Šef njemačke diplomatije je rekao da je za Sjevernu Koreju "bezbjednosna garancija" potrebnija od nuklearne bombe, dodavši da su za to potrebni direktni razgovori sa Pjongjangom, uz učešće SAD, Kine i Rusije
2 komentar(a)
Zigmar Gabrijel, Foto: Reuters
Zigmar Gabrijel, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2017. 09:05h

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel pozvao je danas na direktne razgovore sa Sjevernom Korejom o nuklearnom i raketnom programu te zemlje.

Gabrijel je za list "Bild" rekao da je potrebno sačekati rezultat sankcija, ali i da su potrebni "vizije i hrabri potezi".

Šef njemačke diplomatije je rekao da je za Sjevernu Koreju "bezbjednosna garancija" potrebnija od nuklearne bombe, dodavši da su za to potrebni direktni razgovori sa Pjongjangom, uz učešće SAD, Kine i Rusije.

Zvaničnici u Njemačkoj, gdje će u nedjelju, 24. septembra biti održani palamentarni izbori, smatraju da problem mora biti riješen na diplomatski način.

Njemačka kancelarka Angela Merkel ukazala je da bi pregovori velikih sila s Iranom koji su rezultirali ograničenjem nuklearnog programa te zemlje, mogli da budu model za rješavanje krize u vezi s nuklearnim i raketnim probama Sjeverne Koreje.

Bonus video: