Rezultati ljekarskog pregleda: Bajden je zdrav i snažan 80-godišnjak

"Predsjednik ostaje sposoban za dužnost i u potpunosti može da izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja"

7933 pregleda 18 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je zdrav i "sposoban za dužnost", objavili su američki ljekari nakon pregleda u kojem je utvrđeno da nema posljedica dugotrajnog kovida nakon što je prošle godine bio pozitivan na koronavirus.

"Predsjednik ostaje sposoban za dužnost i u potpunosti može da izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja. Bajden je zdrav, snažan, 80-godišnjak", napisao je je doktor Bijele kuće Kevin O'Konor, a prenosi Hina.

Ljekarski pregled se pomno pratio, jer se očekuje da Bajden najavi trku za drugi predsjednički mandat. U izvještaju je navedeno da Bajden nije imao nikakve simptome dugotrajnog kovida i da se njegov ukočeni hod nije pogoršao od posljednjeg pregleda.

Trosatni pregled u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Volter Rid u Vašingtonu bio je njegov drugi pregled od kada je preuzeo dužnost 2021.

Bajden je najstarija osoba na mjestu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i zbog te činjenice rade pregledi njegove sposobnosti.

Oko tri četvrtine Amerikanca smatraju da Bajden ima previše godina da bi vodio američku vladu, prema anketi Rojtersa.

Uprkos slabim rezultatima anketa Bajden već neko vrijeme najavljuje da namjerava da se ponovno kandiduje, što bi moglo da ga dovedei do novog "okršaja" sa prethodnikom Donaldom Trampom koji je svoju kandidaturu već potvrdio.

Bonus video: