Sjeverna Koreja ispalila još dvije balističke rakete

Načelnik generalštaba Južne Koreje osudio je lansiranja, nazvavši ih "teškom provokacijom" i poručio da ih treba obustaviti odmah

4031 pregleda 4 komentar(a)
Sa lansiranja 18. februara na aerodromu u Pjongjangu, Foto: Reuters
Sa lansiranja 18. februara na aerodromu u Pjongjangu, Foto: Reuters

Sjeverna Koreja ispalila je još dve balističke rakete sa istočne obale, samo dva dana nakon što je jedna sjevernokorejska raketa pala u Japansko more.

Sjevernokorejska državna televizija KRT objavila je fotografije testiranja dva projektila koji su ciljali mete na udaljenosti od 395 i 337 kilometara, prenio je Rojters.

Ministarstvo odbrane Japana saopštilo je da su dvije rakete, ispaljene oko 23 časa po srednjoevropskom vremenu, dostigle najvišu visinu od oko 100 i 50 kilometara i da su pale van granica Japana.

Načelnik generalštaba Južne Koreje osudio je lansiranja, nazvavši ih "teškom provokacijom" i poručio da ih treba obustaviti odmah.

Lansiranje dvije rakete dogodilo se samo dva dana nakon što je Sjeverna Koreja ispalila interkontinentalnu balističku raketu koja je pala u Japansko more, zbog čega su SAD održale vazdušne vojne vježbe sa Južnom Korejom i zasebno sa Japanom.

Bonus video: