Generalna skupština UN - "bezbjednosni košmar" policije

"To će biti kao bezbjednosni 'Super boul' (finale američkog fudbala)'', rekao je portparol njujorške policije za Rojters, Piter Donald
0 komentar(a)
Ujedinjene nacije, Njujork, Foto: Shutterstock
Ujedinjene nacije, Njujork, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.09.2017. 15:21h

Njujorška policija i više federalnih agencija sprema se za saobraćajni i bezbjednosni košmar koji donosi održavanje Generalne skupštine UN iduće sedmice.

"To će biti kao bezbjednosni 'Super boul' (finale američkog fudbala)'', rekao je portparol njujorške policije za Rojters, Piter Donald.

Početak Generalne skupštine zakazan je za utorak, a u Njujorku će se okupiti više od 100 šefova država i vlada.

U centru pažnje biće predsjednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron, navodi AP, primjećujući da će za obojicu to biti prvo pojavljivanje u Generalnoj skupštini UN.

Predviđa se zatvaranje brojnih ulica, na koje će biti postavljeno hiljade policajaca.

Za sada nije jasno gdje će odsjesti Tramp, tj. da li će biti u svom penthausu na Menhetnu, oko 1,6 kilometara od Ujedinjenih nacija ili u Bedminsteru u Nju Džerziju.

Zakazano je i nekoliko protesta protiv Trampa.

Tokom nedjelje, u visokom stanju pripravnosti biće elitni protivteroristički tim njujorške policije, uz podršku detektiva iz obavještajnog biroa, kao i mnogi drugi.

"Bićemo spremni za bilo šta. Imamo rezervne planove i rezervne planove za rezervne planove", rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Policija za sada nije objavila informaciju koliko će obezbjeđivanje Skupštine koštati.

Bonus video: