Tramp: Bajden nas sistematski, možda i nesvjesno, gura u ono što bi moglo da preraste u treći svjetski rat

Tramp je povodom godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu izjavio da se rat nikada ne bi desio da je on na čelu države jer je, dok je bio predsjednik, odbijao sve "pogubne savjete" vašingtonskih generala, birokrata i diplomata koji znaju samo kako da SAD uvuku u sukob, ali ne i kako da iz njega izađu

11436 pregleda 10 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp izjavio je danas da svijet nikada nije bio bliži trećem svjetskom ratu i da aktuelni američki predsjednik Džozef Bajden svojim akcijama podrške Ukrajini gura svijet u rat.

"Ako pogledate i shvatite koje korake Bajden preduzima u vezi sa Ukrajinom, vidjećete da nas sistematski, ali možda i nesvjesno, gura u ono što bi uskoro moglo da preraste u treći svjetski rat", izjavio je Tramp u videu koji je objavio na svojoj društvenoj mreži Trut Soušl (Truth Social).

On je povodom godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu izjavio da se rat nikada ne bi desio da je on na čelu države jer je, dok je bio predsjednik, odbijao sve "pogubne savjete" vašingtonskih generala, birokrata i diplomata koji znaju samo kako da SAD uvuku u sukob, ali ne i kako da iz njega izađu.

"U Americi treba da se oslobodimo predstavnika korumpiranog establišmenta koji su upropastili svaku važnu spoljnopolitičku odluku. To uključuje predsjednika Bajdena, za koga i njegovi ljudi kažu da nije donio nijednu dobru odluku u kontekstu drugih država i ratova", rekao je Tramp.

Bonus video: