SAD najavile deset milijardi dolara pomoći Ukrajini

"Kao što je predsjednik SAD-a Džo Bajden rekao, mi ćemo stajati uz Ukrajinu u njenoj borbi, koliko god bude potrebno", rekla je Jelen

1598 pregleda 6 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Sjedinjene Američke Države (SAD) spremaju dodatnih deset milijardi američkih dolara ekonomske pomoći Ukrajini u narednim sedmicama, kazala je ministarka finansija SAD-a Dženet Jelen.

Ona je u Indiji, uoči sastanka lidera G20, ponovila pozive za povećanje finansijske podrške Ukrajini kako bi se toj državi pomoglo tokom ruske invazije koja je počela prije godinu.

Jelen je navela da je od ključnog značaja za Međunarodni monetarni fond da brzo krene da u potpunosti finansira program zajma za Ukrajinu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Kao što je predsjednik SAD-a Džo Bajden rekao, mi ćemo stajati uz Ukrajinu u njenoj borbi, koliko god bude potrebno", rekla je Jelen.

Ona je dodala da će podrška Ukrajini biti glavna tema razgovora tokom njenog boravka u Indiji.

Jelen je rekla da je dosadašnja američka vojna, ekonomska i humanitarna pomoć u ukupnom iznosu od 46 milijardi dolara omogućila Ukrajini da sačuva ekonomsku i finansijsku stabilnost pod vanrednim okolnostima.

Bonus video: