Policija Nešvila objavila video: Obračun sa ženom koja je ubila šest osoba u školi

Policajci se približavaju zvuku pucnjave i Engelbert, naoružan jurišnom puškom, više puta puca u osobu blizu velikog prozora, koja pada na zemlju

16411 pregleda 5 komentar(a)
Detalj sa snimka, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj sa snimka, Foto: Screenshot/Youtube

Policijska uprava Nešvila objavila je snimak kamerama na tijelu dvojice policajaca koji su odgovorili na jučerašnju pucnjavu u školi Kovenant, prenosi CNN.

Troje djece i troje odraslih ubijeno je u pucnjavi u toj privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu, gradu u američkoj saveznoj državi Tenesi.

Na njih je pucala dvadesetosmogodišnja žena koja je pronađena mrtva nakon oružanog obračuna sa policijom, saopštili su zvaničnici.

Ubica je identifikovana kao Odri Hejl.

Snimak je sa kamera na tijelu policajaca Reksa Engelberta i Majkla Kolaca, za koje je policija rekla da su pucali u ženu u ponedjeljak u 10.27 po lokalnom vremenu.

Na snimcima se vidi kako policajci ulaze u školu uz zavijanje požarnih alarma i odmah ulaze u nekoliko prostorija da traže ubicu.

Čuju pucnjavu na drugom spratu i jure uz stepenice dok prasak postaje sve glasniji.

Policajci se približavaju zvuku pucnjave i Engelbert, naoružan jurišnom puškom, više puta puca u osobu blizu velikog prozora, koja pada na zemlju.

Kolaco zatim ide naprijed i čini se da četiri puta puca u osobu koja je na zemlji iz pištolja, vičući: "Prestani da se krećeš".

Policajci konačno prilaze osobi, sklanjaju pištolj i preko radija javljaju: „Osumnjičeni je pao! Osumnjičeni je pao!

Policija je kod žene koja je izvela napad, pronašla poruku koja ukazuje da su planirane i druge lokacije za napade, saopštila je američka policija.

U pronađenom "manifestu" se navodi da će "biti ubistava na nekoliko lokacija i da je škola bila jedna od njih", rekao je šef policije Nešvila Džon Drejk za američku televiziju, prenijela je agencija BETA.