Moskva: Evakuisano 50.000 ljudi, policija pretražuje tržne centre, univerzitete...

Policija, zajedno sa psima tragačima, i demoneri pretražuju srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, željezničke stanice, aerodrom i hotele, saopštile su hitne službe za TAS S.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2017. 17:38h

Zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, više od 50.000 osoba je evakuisano u Moskvi, a policija, zajedno sa psima tragačima, i demoneri pretražuju srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, željezničke stanice, aerodrom i hotele, saopštile su hitne službe za TAS S.

Među lokacijama na kojima su navodno postavljene bombe su, kako se navodi, sve tri najveće željezničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet.

Prema izvorima agencije Tass, vjerovatno je u pitanju slučaj telefonskog terorizma i kredibiltet dojava moraće da se provjeri. Navodno, pozivi su stizali iz Ukrajine.

Postoji i mogućnost da počinioci koriste snimljene poruke i mašine za automatsko pozivanje, što bi moglo da stvori poteškoće u pronalaženju počinilaca. Nezvanično, bilo je oko stotinu prijetećih poziva.

Pozivi su, kazao je, počeli simultano i nastavljeni su tokom evakuacije, piše b92.

Hitne službe su saopštile da su specijalistički odredi na licu mjesta, a da policajci vode pse i ispituju zgrade, piše RT.

Među pogođenim lokacijama su sve tri najveće željezničke stanice u Moskvi, više od 20 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga (GUM) i najmanje jedan univerzitet.

Ruski mediji javljaju i da su dobijene anonimne dojave o postavljenim bombama na Crvenom trgu, međunarodnom aerodromu Šeremetjevo i na nekoliko moskovskih univerziteta.

Galerija

Bonus video: