Vlada Izraela zbog sukoba zabranila Jevrejima posjete svetilištu u Jerusalimu

Izraelsko-palestinsko nasilje poraslo je u prethodnim sedmicama sa čestim vojnim racijama na Zapadnoj obali usljed niza palestinskih uličnih napada

9739 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Posjete nemuslimana kompleksu Hramovna gora biće zabranjene do kraja svetog muslimanskog mjeseca Ramazana, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Izrael je danas donio odluku kojom zabranjuje posjete Jevreja i turista svetim mjestima u Jerusalimu, u kojima su posljednjih sedmica zabilježeni nemiri, prenosi Rojters.

Istovremeno, izraelska vojska je saopštila da je danas ubila dva palestinska naoružana napadača na okupiranoj Zapadnoj obali, budući da talas nemira nije pokazao znakove jenjavanja.

Racija izraelske policije na džamiju Al Aksa izazvala je raketne napade iz Gaze, južnog Libana i Sirije na koje je je Izrael odgovorio vazdušnim i artiljerijskim napadima, prenosi Slobodna Evropa.

Izraelsko-palestinsko nasilje poraslo je u prethodnim sedmicama sa čestim vojnim racijama na Zapadnoj obali usljed niza palestinskih uličnih napada.

Više od 90 Palestinaca, od kojih su većina borci militantnih grupa, ubijeno je od januara, a najmanje 19 Izraelaca i stranaca je stradalo.

Bonus video: