Moskva o procurjelim dokumentima: Mogućnost američke kampanje dezinformacija

"S obzirom da su SAD integralni dio sukoba (u Ukrajini) i da one zapravo vode hibridni rat protiv nas, moguće da su takve metode da zavaraju neprijatelja, odnosno Rusku Federaciju", rekao je Rjabkov

2046 pregleda 1 komentar(a)
Rjabkov, Foto: Shutterstock
Rjabkov, Foto: Shutterstock

Moskva je procijenila danas da bi curenje američkih tajnih dokumenata o sukobu u Ukrajini moglo zapravo biti "lažno" u prilog kampanji dezinformacije Vašingtona namijenjene da "prevari" Rusiju.

U ovoj fazi "nemamo stav... moguće da je to lažno, namjerno urađeno" rekao je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, prenose ruski mediji.

"S obzirom da su SAD integralni dio sukoba (u Ukrajini) i da one zapravo vode hibridni rat protiv nas, moguće da su takve metode da zavaraju neprijatelja, odnosno Rusku Federaciju", rekao je Rjabkov.

Američki dokumenti označeni kao povjerljivi pojavili su se krajem prošle nedelje onlajn, a Pentagon je to curenje dokumenata predstavio kao "vrlo ozbiljan rizik za nacionalnu bezbjednost" SAD.

Između ostalog ta tajna američka dokumenta govore o sumnjama SAD u šanse u uspeh ukrajinske kontraofanzive koja se priprema.

Agencija Frans pres nije mogla da potvrdi autentičnost tih objavljenih tajnih dokumenata.

Moskva koja je pretrpjela niz vojnih poraza i teške gubitke sada predstavlja taj sukob kao posredni rat u organizaciji Zapada protiv Moskve, pošto Evropljani i Amerikanci vojno i finansijski podržavaju Ukrajinu, navodi Frans pres.

Bonus video: