I u Kaliforniji bijesne požari: Evakuisane hiljade ljudi

Portparol vatrogasne službe Skot Meklin rekao je da je vatra preko rijeke Sakramento stigla do Redinga, najvećeg grada u regionu s oko 92.000 stanovnika, gdje je stradao vozač buldožera, tri vatrogasca su teško povrijeđena, a desetine domova su uništene
61 pregleda 0 komentar(a)
Kalifornija požar, Foto: Reuters
Kalifornija požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2018. 12:39h

Razorni požar opustošio je dva mala naselja u saveznoj američkoj državi Kaliforniji, a potom je zahvatio i grad Reding, odakle su hiljade građana bile primorane da bježe.

Portparol vatrogasne službe Skot Meklin rekao je da je vatra preko rijeke Sakramento stigla do Redinga, najvećeg grada u regionu s oko 92.000 stanovnika, gdje je stradao vozač buldožera, tri vatrogasca su teško povrijeđena, a desetine domova su uništene.

Kako je naveo, vatra "uništava sve što joj se nađe na putu" i sve vrijeme se vidi jedino "plameni zid".

Spasioci su kasno sinoć pronašli tijelo vozača buldožera, privatno angažovanog da počisti rastinje na putu vatre, kazao je Meklin.

To je drugi vozač buldožera koji je poginuo u kalifornijskim požarima za manje od dvije nedjelje.

Opekotine su zadobila tri vatrogasca i neutvrđen broj civila, a težina njihovih povreda nije poznata, rekao je Meklin.

Naveo je da mnogi stanovnici Redinga nisu bili pripremljeni za mogućnost da će vatra zahvatiti njihov grad.

"Kada je vatra udarila, nastao je metež. Nije bilo naročitog upozorenja. Prosto je haotično. Vatra je velika, mnoge zgrade gore", naveo je Meklin.

Požar je u ponedjeljak zahvatio oblast od 115 kvadratnih kilometara, a juče je ta površina trostruko povećana usljed visoke temperature, niske vlažnosti i jakog vetra.

Galerija

Bonus video: