SAD: Osamnaestogodišnjak nasumično pucao na prolaznike, stradale tri osobe, ranjeno šest

Policija je napadača ubila ispred crkve u stambenoj oblasti Farmington u Novom Meksiku

8010 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tri osobe su stradale, a šest je povrijeđeno u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko kada je 18-godišnji mladić nasumično pucao na prolaznike, kuće i automobile, prije nego ga je policija ubila ispred crkve, saopštile su lokalne vlasti.

Kako navodi Rojters, pucnjava se odigrala u stambenoj oblasti Farmington - , velikom maloprodajnom centru i regionalnom centru za industriju fosilne energije, oko 290 km sjeverozapadno od Albukerkija.

"Policija je naišla na haotičnu scene u kojoj je muškarac pucao na pojedince u tom kraju", rekao je Barik Kram, zamjenik šefa operacija u policijskom odjeljenju Farmingtona, na brifingu nekoliko sati kasnije.

Među povrijeđenima se nalaze i dva policajca , izjavila je portparol policije u Farmingtonu Šanis Gonzales.

Ona je Rojtersu u telefonskom razgovoru rekla da je osumnjičeni lutao oko četvrt milje pucajući na prolaznike neselektivno prije nego što je divljanje prestalo ispred crkve gdje se suočio sa policijom.

"Nijedan motiv nije bio očigledan", saopštila je policija. "U ovom trenutku se čini da je sve bilo čisto nasumično", rekao je šef policije Farmingtona Stiv Heb nazvavši incident "razornim".

"Osumnjičeni je otvorio vatru iz najmanje tri oružja, od kojih je jedno bilo puška u slična AR-15, rekao je Heb. "U toku događaja pucano je na najmanje šest kuća i tri automobila".

Vjeruje se da je napadač, identifikovan samo kao 18-godišnjak, djelovao sam, saopštila je policija.

Nisu date nikakve informacije o bilo kom od poginulih.

Dvojica ranjenih policajaca, jedan iz odeljenja Farmingtona i jedan iz državne policije Novog Meksika, nalaze se u bolnici u stabilnom stanju.

"Gradski službenik je kasnije pušten", rekao je Heb.

Stanje četvoro ranjenih civila nije saopšteno.

Ova pucnjava je posljednja od najmanje 225 masovnih pucnjava zabilježenih u SAD ove godine, prenosi Rojters.

Bonus video: