Guverner Floride traži da se više od 20 miliona stanovnika pripremi za evakuaciju

"Nemojte ignorisati naloge za evakuaciju. Zapamtite, mi možemo obnoviti vašu kuću, ali ne možemo vam obnoviti život. Svi stanovnici Floride bi trebalo da se pripreme za hitnu evakuaciju", rekao je Skot
3 komentar(a)
Uragan Irma, Foto: Reuters
Uragan Irma, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.09.2017. 15:22h

Guverner Floride Rik Skot je danas izjavio da se svi stanovnici te jugoistočne države Sjedinjenih Država, gdje se u nedjelju očekuje moćan i razarajući uragan "Irma", "moraju spremiti za hitnu evakuaciju".

"Nemojte ignorisati naloge za evakuaciju. Zapamtite, mi možemo obnoviti vašu kuću, ali ne možemo vam obnoviti život. Svi stanovnici Floride bi trebalo da se pripreme za hitnu evakuaciju", rekao je Skot na pres konferenciji.

Florida ima više od 20 miliona stanovnika.

U ovom trenutku, više od milion ljudi je pod naređenjem za obaveznu evakuaciju na Floridi i u susjednoj Džordžiji, rekao je Brok Long, šef Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA).

"Ova oluja je jaka i smrtonosna", naglasio je Skot koji već nekoliko dana poziva građane da se evakuišu iz ugroženog područja.

Uragan "Irma" je jutros oslabio na četiri na skali od pet, ali vjetar i dalje duva brzinom od 240 kilometara na sat.

"Danas je dan da uradite pravu stvar za svoju porodicu i odete u unutrašnjost da biste bili sigurni", rekao je Skot, dodavši da je širina uragana "veće od Floride".

"Očekuje se da će uragan imati veliki i potencijalno fatalan uticaj od jedne do druge obale" te poluostrvo države između Atlantskog okeana i Meksičkog zaliva, upozorio je on.

Bonus video: