Njujork: Bivša saradnica tuži Đulijanija za seksualno napastvovanje i druga nedjela

U civilnoj tužbi podnuhetoj sudu na Menhetnu u Njujorku, Noel Danfi navela je da je Đulijani počeo da je zlostavlja skoro čim ju je zaposlio u january 2021. godine kao direktorku za razvoj poslova i da joj je jasno stavio do znanja da je zadovoljavanje njegovih seksualnih potreba "apsolutno neophodno" za njen posao

5516 pregleda 3 komentar(a)
Đulijani, Foto: Reuters
Đulijani, Foto: Reuters

Bivša saradnica Rudija Đulijanija ga tuži za seksualno napastvovanje i druga nedjela, optužujući bivšeg ličnog advokata Donalda Trampa da ju je zaposlio da bi ispunila njegovu želju za seksualnim odnosima, prenosi Glas Amerike.

U civilnoj tužbi podnuhetoj sudu na Menhetnu u Njujorku, Noel Danfi navela je da je Đulijani počeo da je zlostavlja skoro čim ju je zaposlio u january 2021. godine kao direktorku za razvoj poslova i da joj je jasno stavio do znanja da je zadovoljavanje njegovih seksualnih potreba "apsolutno neophodno" za njen posao.

Danfi je takođe navela da je Đulijani imao "alkoholom zalivene izlive bijesa tokom kojih je imao seksističke, rasističke i antisemitske ispade", koji su činili atmosferu na poslu nepodnošljivom i da ju je otpustio u januaru 2021. godine bez isplaćivanja zarade oko koje se ona složila da joj odloži.

"Đulijani se predstavljao kao velikodušan poslodavac i heroj. Nije bio ni jedno ni drugo. U ovom slučaju, gospođa Danfi traži pravdu od čovjeka koji je mislio da će ga njegova moć i veze učiniti nedodirljivim", navodi se u tužbi.

Osoba koja je kod Đulijanija zadužena za odnose sa javnošću nije odmah odgovorila na molbu Rojtersa za komentar.

U tužbi se traži 10 miliona dolara odštete od Đulijanija i tri njegove kompanije.

Đulijani (78) je takođe bivši gradonačelnik Njujorka i "Ličnost godine 2001" magazina Tajm zbog reakcije na napade 11. septembra.

Prema tužbi, Đulijani je obećao da će da plati Danfi milion dolara godišnje i da je besplatno predstavlja u njenim sudskim postupcima zbog nasilja u porodici, ali je naveo da novac treba da sačeka, kao i da treba da krije da je zaposlena kod njega, jer bi to moglo da donese probleme njegovoj teškoj brakorazvodnoj parnici.

Danfi navodi da je osjećala "jak pritisak" da se složi sa tim Đulijanijevim zahtjevom, kako ne bi izgubila pare ili pravnu pomoć.

U tužbi se navodi i slučaj u kome ju je Đulijani navodno prisilio na oralni seks, protiv njene volje.

Danfi je u januaru u vezi sa ovim slučajem tražila da se Đulijani pozove na sud, tražeći 3, 1 milion dolara.

Bonus video: