Indija: Najmanje 50 osoba stradalo kada je putnički voz iskočio iz šina, a na njega naletio drugi

Zvaničnici Jugoistočne željeznice, koji su željeli da budu anonimni, rekli su da strahuju da bi broj žrtava mogao da bude mnogo veći

10776 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Reuters
Sa mjesta nesreće, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2023. 21:41h

Najmanje 50 ljudi je stradalo, a 350 je hospitalizovano kada je u indijskoj saveznoj državi Odiša putnički voz iskočio iz šina, a na njega naletio drugi.

Rojters navodi da su mediji iz Indije ranije objavili da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza.

"Spasilačke operacije su u toku na licu nesreće, a sva moguća pomoć se pruža onima koji su pogođeni", rekao je indijski premijer Narendra Modi, a prneosi Rojters.

"Ovo je teška nesreća", rekao je novinarima glavni sekretar Zapadnog Bengala.

Zvaničnici Jugoistočne željeznice, koji su željeli da budu anonimni, rekli su da strahuju da bi broj žrtava mogao da bude mnogo veći, ali nisu otkrili broj mrtvih, a još nema ni zvaničnih izvještaja o broju stradalih.

"Howrah" superbrzi voz iskočio je iz šina, a djelovi oštećenih vagona pali su na susjedni kolosjek gdje je na njih naletio drugi putnički voz "Coromandel Express", koji saobraća od Kolkate do Čenaja.

"Trenutno ne mogu da komentarišem detalje i podatke o žrtvama. Bila sam u Delhiju i žurila sam na mjesto nesreće", rekla je za Rojters Arčana Joši, generalna direktorka Jugoistočne željeznice.

Ona je navela da je veliki broj povrijeđenih prebačen u bolnice.

"Železnički spasilački timovi već su stigli na lokaciju. Pomoć i spasavanje su u toku", dodala je.

Bonus video: