Trampove reakcije na optužnicu: Nikada neću otići. Naoružano odjeljenje za nepravdu Bajdenove administracije

Nova optužnica protiv Trampa ima 37 tačaka, uključujući neovlašćeno zadržavanje povjerljivih dokumenata i zavjeru za opstruisanje pravde nakon odlaska iz Bijele kuće 2021. godine, pokazala su sudska dokumenta

12006 pregleda 5 komentar(a)
Tramp u Kolumbusu, Foto: Reuters
Tramp u Kolumbusu, Foto: Reuters

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp nastavio je da napada saveznu optužnicu podignutu protiv njega ove nedjelje, rekavši republikancima Sjeverne Karoline u subotu uveče da su optužbe "stvari iz zemlje trećeg svijeta".

"Ti si optužen ni za šta?" uzviknuo je, prenosi Abc News.

Tramp je takođe razmišljao o tome da li je njegova alma mater, škola Vorton sa Univerziteta u Pensilvaniji, ponosna na njega što je optužen.

"Pitam se da li kažu: 'O, to je divno'", rekao je on.

Tramp je optužen u istrazi o njegovom rukovanju povjerljivim dokumentima, navodi se u optužnici koja je otkrivena u petak.

Optužnica dolazi nakon što je više od 100 dokumenata sa povjerljivim oznakama pronađeno u Trampovom odmaralištu Mar-a-Lago u avgustu 2022.

Nova optužnica protiv Trampa ima 37 tačaka, uključujući neovlašćeno zadržavanje povjerljivih dokumenata i zavjeru za opstruisanje pravde nakon odlaska iz Bijele kuće 2021. godine, pokazala su sudska dokumenta.

Tramp je obećao da će ostati u trci za predsjednika SAD 2024. čak i ako bude osuđen po širokoj optužnici od 37 tačaka.

U intervjuu reporteru Politika, Tramp je navodno rekao da će nastaviti sa kandidaturom za predsjednika SAD čak i ako ga federalna velika porota proglasi krivim, potvrdio je njegov portparol, prenosi Abc News.

"Nikada neću otići", rekao je Tramp. "Vidite, da sam otišao, otišao bih prije prvobitne trke 2016. To je bilo teško. U teoriji, to nije bilo izvodljivo."

Portparol Trampove kampanje potvrdio je za ABC News da je Tramp dao komentar.

Tramp je svoje prve javne izjave otkako mu je iz kancelarije specijalnog tužioca uručena opsežna optužnica od 37 tačaka dao svojim pristalicama u subotu u Kolumbusu u saveznoj državi Džordžiji.

"Smiješna i neosnovana optužnica protiv mene od strane naoružanog odjeljenja za nepravdu Bajdenove (predsjednik SAD Džozef Bajden) administracije biće jedna od najstrašnijih zloupotreba moći u istoriji naše zemlje", rekao je on svojim pristalicama u Kolumbusu, navodi Abc News.

Tramp je u novembru prošle godine objavio da će tražiti nominaciju Republikanske partije za predsjedničke izbore 2024. godine.

Bonus video: