Bila Kozbija još devet žena optužilo da ih je drogirao i silovao

U tužbi podnijetoj sudu u Nevadi navodi se da su žene bile drogirane i napadnute između otprilike 1979. i 1992. u kućama, svlačionicama i hotelima

3653 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Još devet žena optužilo je slavnog komičara Bila Kozbija za seksualne napade u tužbi u kojoj se navodi da je koristio svoju ogromnu moć, slavu i prestiž kako bi ih učinio žrtvama.

U tužbi podnijetoj američkom saveznom sudu u Nevadi navodi se da su žene bile drogirane i napadnute između otprilike 1979. i 1992. u kućama, svlačionicama i hotelima u Las Vegasu, Renu i Lejk Tahou. Jedna žena tvrdi da ju je Kozbi namamio iz Njujorka u Nevadu, gdje ju je u hotelskoj sobi drogirao nečim što je tvrdio da je bezalkoholni gazirani cider, a zatim ju je silovao, prenosi Indeks.

Optužilo ga je više od 60 žena

Kozbija je više od 60 žena optužilo za silovanje, seksualni napad i seksualno uznemiravanje. Odbacio je sve optužbe vezane uz seksualne zločine. Bio je prva slavna osoba osuđena u eri pokreta #MeToo te je proveo gotovo tri godine u zatvoru u blizini Filadelfije, prije nego što je viši sud odbacio osudu i pustio ga 2021. godine.

Ranije ove godine porota u Los Anđelesu dodijelila je 500.000 dolara ženi koja je rekla da ju je Kozbi seksualno zlostavljao u "Plejbojevoj" vili kada je imala 16 godina, 1975. godine.

Kozbijeva navodna žrtva: Moje putovanje je tek počelo

Tužba u Nevadi uslijedila je samo nekoliko sedmica nakon što je guverner Džo Lombardo potpisao zakon kojim se ukida dvogodišnji rok za odrasle da podnose tužbe za slučajeve seksualnog zlostavljanja. Jedna od tužiteljki, Liz-Lot Lublin, rođena u Nevadi, zalagala se za promjenu. Prethodno je tvrdila da joj je Kozbi dao pića i silovao ju u hotelu u Las Vegasu 1989. godine.

"Godinama sam se borila za one koji su preživjeli seksualni napad i danas je prvi put da ću se moći boriti za sebe", rekla je Lote-Lublin. "S novom promjenom zakona sada imam mogućnost izvesti Bila Kozbija pred sud. Moje putovanje je tek počelo, ali sam zahvalna na ovoj prilici da pronađem pravdu", zaključila je.

Bonus video: