Trampova kampanja: Otkako je podignuta optužnica, prikupili smo 6,6 miliona dolara

Trampova poruka o političkom progonu nastavlja odjekivati među tvrdokornim pristalicama

3576 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Iz kampanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa za predsjedničke izbore rekli su kako je prikupio skoro sedam miliona dolara otkako je prošle sedmice protiv njega podignuta optužnica, dok njegova poruka o političkom progonu nastavlja odjekivati među tvrdokornim pristalicama.

"Predsjednik Tramp prikupio je više od 6,6 miliona dolara otkad je 'poremećeni' Džek Smit najavio političko krivično gonjenje", napisali su juče iz Trampove kampanje u imejlu pristalicama, misleći na američkog tužioca koji ga istražuje.

Više od 4,5 miliona dolara došlo je od digitalnog prikupljanja sredstava, dok je 2,1 milion dolara prikupljeno od donatorskog događaja u utorak u Trampovom Bedminster klubu u Nju Džersiju, prenosi Hina.

Tramp pred sudom: Nisam kriv

Portparol Trampa, koji je glavni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju 2024, kasnije je izvijestio Rojters kako su prikupljena sredstva prešla sedam miliona dolara otkad je u četvrtak objavljena optužnica.

Tramp je optužen za nezakonito zadržavanje povjerljivih vladinih dokumenata nakon što je napustio Bijelu kuću, te za urotu i ometanje federalne istrage o tom pitanju. Tramp se u utorak pred sudom izjasnio da nije kriv za optužbe.

Optužbe je nastojao uobličiti kao napad koji predvode demokrate, kako bi ga izbacili iz predsjedničke trke, a koji je u konačnom osmišljen da povrijedi republikance, od kojih se 30 odsto smatra nepokolebljivim Trampovim pristalicama.

Da su optužbe politički motivisane vjeruje 81 odsto republikanaca

Anketa Rojtersa i Ipsosa pokazuje kako Trampova strategija funkcioniše - velika većina republikanaca, oko 81 odsto, vjeruje da su optužbe politički motivisane.

Tramp je takođe uživao povećanje prikupljenih sredstava zbog optužbi u sklopu slučaja koji uključuje mito isplaćen porno zvijezdi. Prema višem savjetniku Džejsonu Mileru, nakon što se pojavila vijest da će Tramp biti optužen, njegova je kampanja prikupila sedam miliona dolara u tri dana.

Prema nedavnom izvještaju Rojtersa, grupa povezana s Trampovom kandidaturom za republikansku nominaciju postavlja rekorde političke potrošnje na početku predsjedničke kampanje, jer Tramp nastoji nadmašiti svog najbližeg suparnika guvernera Floride Rona Desantisa.

Bonus video: