Nestala podmornica kojom turisti posjećuju olupinu Titanika

Kompanija gostima naplaćuje 250.000 dolara za mjesto na osmodnevnoj ekspediciji razgledanja olupine Titanika

12429 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podmornica kojom turisti razgledaju olupinu Titanika nestala je danas u Atlantskom okeanu, i pokrenuta je misija potrage i spasavanja.

Obalska straža Bostona saopštila je da se traga za podmornicom daleko od obale Njufaundlenda, prenosi BBC.

Turisti razgledaju malim podmornicama olupinu čuvenog broda koji leži na 3.800 metara dubine oko 600 km od obale Njufaundlenda.

Privatna kompanija Oušn Gejt Ekspedišens koja organizuje ekspedicije u duboko more potvrdila je u saopštenju da je vlasnik nestale podmornice i da su ljudi bili u njoj.

Iz kompanije je danas rečeno da istražuju sve opcije da bezbjedno vrate posadu, i da je cio fokus na članovima posade u podmornici i njihovim porodicama.

Kompanija gostima naplaćuje 250.000 dolara za mjesto na osmodnevnoj ekspediciji razgledanja olupine Titanika.

U podmornicu može da stane petoro ljudi, kažu u kompaniji, što uključuje kapetana, tri gosta koji su platili da budu tu i jedan kojeg nazivaju "stručnjakom za sadržaj". Zaron do olupine traje ukupno osam sati.

Titanik, najveći putnički brod u to vrijeme, udario je u santu leda na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka aprila 1912. godine.

Od 2.200 putnika i članova posade na brodu, više od 1.500 je stradalo. Olupina Titanika je otkrivena 1985. godine i od tada je pažljivo istražena.

Bonus video: