Pogledajte kako je meksička policija upala u zasjedu narko-kartela

Na snimku iz u grada Madere u Čivavi vidi se policijski oružani konvoj i njihova reakcija nakon što su zasuti mecima od strane Huares kartela
60 pregleda 5 komentar(a)
Meksiko policija, Foto: Screenshot (Daily Mail)
Meksiko policija, Foto: Screenshot (Daily Mail)
Ažurirano: 04.09.2017. 10:10h

Napet video zapis koji je načinio jedan meksički policajac prikazuje trenutak kada su on i njegove kolege upali u zasjedu naoružanog narko-kartela.

Na snimku iz u grada Madere u Čivavi vidi se policijski oružani konvoj i njihova reakcija nakon što su zasuti mecima od strane Huares kartela.

Krećući u akciju, policajci su iskočili iz automobila i počeli da uzvaćaju paljbu na napadače, nakon čega je uslijedila dugotrajna razmjena vatre.

Policajac koji je zabilježio napad kamerom koju je nosio na svom tijelu, ispalio je sedamnaest šaržera municije, prije nego je našao u zaklon u jednom od automobila.

Kriminalna grupa koja ih je napala smatra se oružanim krilom kartela Huares, jedne od najistaknutijih kriminalnih organizacija u Meksiku, navodi Dejli mejl.

U martu ove godine, Brajtbart Teksas prenio je vijesti o tenzijama između sukobljenih frakcija kartela koji je "sijao teror" među stanovnicima Čivave.

Kriminalna grupa odgovorna je za brojne vatrene obračune u prošlosti.

Osnovan 1970. godine od strane Amada Karilja Fuentesa, "Gospodara nebesa", zloglasni Huares kartel stoji i iza stotine ubistava od svog nastanka.

Fuentes je preminuo tokom plastične operacije 1997. godine i kartel trenutno vodi njegov brat Visente, koji je uhapšen 2014. godine.

Makar 38 novinara je ubijeno u Meksiku od 1992. godine zbog, kako se sumnja, posla kojim se bave, navodi Komitet za zaštitu novinara.

Još pedeset novinara je ubijeno u istom periodu iz zasad nepoznatih razloga.

Bonus video: