Najveći požar u istoriji Los Anđelesa

Američke vlasti naredile su danas evakuaciju stanovnika iz 30 kuća u blizini Los Anđelesa, dok se vatrogasci bore s požarom
50 pregleda 0 komentar(a)
Los Anđeles požar, Foto: Beta/AP
Los Anđeles požar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.09.2017. 17:24h

Zapadni dio SAD pogođen je velikim požarima koji su doveli do evakuacije nekoliko hiljada ljudi, dok je u saveznoj državi Vašington uvedeno vanredno stanje, a u Los Anđelesu je zabilježen "najveći požar" u istoriji tog grada. Američke vlasti naredile su danas evakuaciju stanovnika iz 30 kuća u blizini Los Anđelesa, dok se vatrogasci bore s požarom. Naredbe za evakuaciju pojedinih područja u Berbanku su danas ukinute, međutim, zvaničnici su nekoliko sati posle toga kazali da se požari ponovo šire ka kućama.

Više stotina ljudi u Berbanku, Glendejlu i Los Anđelesu napustilo je svoje domove zbog požara, tri kuće su uništene, a jedan autoput je zatvoren. Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti izjavio je da je požar na periferiji grada uništio 2.000 hektara zemlje i da je to "najveći požar u istoriji Los Anđelesa". Vanredno stanje, koje omogućava mobilizaciju saveznih resursa, uvedeno je u državama Vašington i Montana. Šumski požari zabilježeni su i u Oregonu, dok u Montani vatrogasci gase 20 požara, ali vjetar i visoka temperatura otežavaju rad vatrogasne službe.

Bonus video: