Tel Aviv: Kamionom naletio na pješake, pa napao ljude nožem, sedmoro povrijeđenih

Stanje tri osbe je teško, a napadača je na mjestu napada ubio naoružani civil, prenijeli su izraelski mediji saopštenje policije u kojem se navodi da je to bio teroristički napad

5987 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta događaja, Foto: Reuters
Sa mjesta događaja, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2023. 14:25h

Sedmoro ljudi je danas povrijeđeno u napadu u Tel Avivu, kada je napadač kamionetom naletio na pješake na trotoaru i potom izašao i nožem napao još nekoliko ljudi, saopštila je izraelska policija.

Stanje tri osbe je teško, a napadača je na mjestu napada ubio naoružani civil, prenijeli su izraelski mediji saopštenje policije u kojem se navodi da je to bio teroristički napad.

Islamski ekstremistički Hamas, vladajući u pojasu Gaze, pohvalio je napad kao "herojsku osvetu za (izraelsku) vojnu operaciju u (palestinskom gradu) Dženinu", na okupiranoj Zapadnoj obali gdje je ta vojna akcija počela juče.

Ministar finansija Izraela Becalel Smotrič je prvi reagovao na napad, ocijenivši da Izraelci moraju da se ujedine protiv terora.

Mediji su ubrzo identifikovali napadača i objavili da je on živio u palestinskom naselju kraj Hebrona na Zapadnoj obali.

Kako je navedeno, taj 23-godišnji Palestinac ušao je u Izrael s dozvolom za liječenje.

Bonus video: