Izraelski vojnici ubili Palestinca u neredima na Zapadnoj obali

Prošle nedelje je završena velika izraelska vojna ofanziva u kojoj su korišćene bespilotne letjelice, a učestvovalo je stotine vojnika u obračanu s ekstremistima

2604 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izraelski vojnici su danas ubili jednog Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali, gde se nasilje ne smiruje.

Izraelska vojska kaže da su vojnici kod Ramale radi kontrole zaustavili automobil tog Palestinca, a da je on bacio ručnu bombu i pucao na njih, te su ga ubili.

Prošle nedelje je završena velika izraelska vojna ofanziva u kojoj su korišćene bespilotne letjelice, a učestvovalo je stotine vojnika u obračanu s ekstremistima.

Usledilo je novo krvoproliće, uključujući oružani napad Palestinca u kojem je ubijen jedan izraelski vojnik.

U raciji izraelske vojske ubijena su dvojica ekstremista, a treći Palestinac je ubijen kasnije istog dana u centralnom dijelu Zapadne obale.

Racije izraelske vojske u palestinskim područjima učestale su u proleće 2022. u odgovoru na talas paletinskih napada na Izraelce, a nasilje se pojačalo ove godine kada je izraelskom vatrom ubijeno više od 150 Palestinaca, a 26 Izraelaca u palestinskim napadima.

Izrael tvrdi da su većina ubijenih Palestinaca bili ekstremsiti, ali su ubijeni i drugi koji nisu bili umiješani u sukobe.

Izrael je osvojio Zapadnu obali, pojas Gaze i istočni Jerusalim u ratu 1967. godine. Palestinci teže da na tim teritorijama osnuju nezavisnu državu.

Bonus video: