Pet tijela migranata pronađena na libijskoj granici sa Tunisom

Posljednjih deset dana libijski graničari pomažu podsaharskim migrantima koje su proterale tuniske vlasti i koje su ih, prema njihovim izjavama, ostavile u nenaseljenoj zoni, blizu al Asaha, na oko 150 kilometara jugozapadno od Tripolija

5893 pregleda 0 komentar(a)
Granica u Ras Ajdiru između Libije i Tunisa, Foto: Reuters
Granica u Ras Ajdiru između Libije i Tunisa, Foto: Reuters

Libijska vlada objavila je da je pronađeno pet tijela migranata koji su umrli u pustinji u dijelu koji se graniči sa Tunisom.

Libijska granična straža pronašla je pet neidentifikovanih tijela ilegalnih migranata afričkog porijekla za vrijeme patrole u zoni Dahr al Kas u Talvat al Ratbi, duž granice sa Tunisom, navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova.

Posljednjih deset dana libijski graničari pomažu podsaharskim migrantima koje su proterale tuniske vlasti i koje su ih, prema njihovim izjavama, ostavile u nenaseljenoj zoni, blizu al Asaha, na oko 150 kilometara jugozapadno od Tripolija.

Oni su napušteni bez vode, hrane i skloništa na temperaturama koje nekad prelaze 50 stepeni, i hodali su kilometrima i ušli do 15 kilometara unutar libijske teritorije, navode libijski graničari.

Bonus video: