Bivši obavještajac pred Kongresom SAD: Vlada ima NLO, ali i ostatke "neljudskih" pilota tih letjelica

Dejvid Graš sa još dvojicom penzionisanih pripadnika američke vojske svjedočio o neidentifikovanim letećim objektima i postojanju vanzemaljaca

18746 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Dejvid Graš, Foto: Reuters
Dejvid Graš, Foto: Reuters

Američka vlada u svom posjedu ima ne samo neidentifikovane leteće objekte (NLO), nego i ostatke "neljudskih" pilota tih letjelica, poručio je Dejvid Graš, bivši obavještajac američkog Ratnog vazduhoplovstva.

On je sa još dvojicom penzionisanih pripadnika američke vojske svjedočio pred Nazdornim odborom Predstavničkog doma američkog Kongresa o neidentifikovanim letećim objektima i postojanju vanzemaljaca.

"Tehnologija s kojom smo se susreli je bila mnogo superiornija od svega što mi imamo", rekao je Graš govoreći o svom susretu sa NLO 2004. godine, a prenosi N1.

Tvrdi da zna "tačne lokacije" gdje se nalazi ova tehnologija i navodi da je te lokacije "dostavio generalnom inspektoru, a neke i obavještajnim odborima".

Ipak, objasnio je da ta saznanja nisu iz prve ruke, već na osnovu informacija koje je dobio od drugih.

"Sam ih nisam vidio", rekao je.

Na saslušanju je podvukao i da američka vlada zataškava istraživanja o NLO i istakao da je sve podatke koje ima predao generalnom inspektoru.

Na pitanje kongresmena da li američka vlada ima informacije o vanzemaljskom životu, Graš je rekao da su SAD vjerovatno svjesne aktivnosti koje nisu ljudske od tridesetih godina prošlog vijeka, prenosi AP.

Kongres je prošle godine, poslije više od 50 godina, započeo javna saslušanja u vezi sa NLO.

"Ako su NLO strani dronovi, onda je to hitno pitanje nacionalne bezbjednosti. Ako su nešto drugo, to je pitanje nauke. U svakom slučaju, neidentifikovani objekti su problem bezbjednosti avijacije", rekao je Rajan Grejvs, bivši pilot mornarice, koji je osnovao udruženje čiji je cilj da ohrabri druge pilote da progovore o svojim susretima sa NLO.

Grejvs i Dejvid Frejvor, penzionisani komandant Američke mornarice, svjedočili su pred Odborom o svojim iskustvima sa NLO dok su bili u vojsci.

Pentagonovo odjeljenje zaduženo za analizu izvještaja o neidentifikovanim neprirodnim pojavama (poznatijim pod nazivom NLO – neidentifikovani leteći objekti) rekao je u aprilu američkom Kongresu da njegova kancelarija pregleda više od 650 incidenata, ali da u ni u jednom od njih nije vidljivo ništa što bi moglo biti dokaz aktivnosti vanzemaljaca ili ono što bi kršilo zakone fizike.

Bonus video: