Trampovi advokati obaviješteni da treba da očekuju optužnicu protiva bivšeg američkog predsjednika

Advokate Toda Blanša i Džona Laura danas su primili zvaničnici iz kancelarije specijalnog tužoca Džona Smita, prenijele su televizije EN-Bi-Si (NBC) i Ej-Bi-Si (ABC)

8752 pregleda 3 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2023. 21:34h

Savezni tužioci obavijestili su danas advokate bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa da treba da očekuju optužnicu za svog klijenta u okviru istrage o pokušajima poništavanja njegovog poraza na izborima 2020. godine, prenose američki mediji.

Advokate Toda Blanša i Džona Laura danas su primili zvaničnici iz kancelarije specijalnog tužoca Džona Smita, prenijele su televizije EN-Bi-Si (NBC) i Ej-Bi-Si (ABC).

Advokati su obaviješteni da treba da očekuju optužnicu, prenosi NBC pozivajući se na anonimne izvore.

Tramp je 18. jula objavio da je dobio pismo od tužioca Smita gdje ga obavještava da je lično obuhvaćen saveznom istragom o napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Tog dana je masa Trampovih pristalica upala u zgradu Kongresa da pokuša da spriječi ozvaničenje izborne pobjede Džozefa Bajdena.

Prema više američkih medija Džek Smit je već u svom pismu prenio Trampu da on protiv njega sprema tri tačke optužnice, zavjera protiv američke države, sprečavanje zvanične procedure, i oduzimanje prava.

Tramp koji je veliki favorit u trci za predsjedničkog kandidata republikanaca za 2024. godinu, već ima dvije optužnice protiv njega, u slučaju povjerljivih dokumenata iznijetih iz Bijele kuće, i za sumnjiva plaćanja bivšoj zvijezdi porno filmova.

Tramp je na svojoj društvenoj mreži Truth Social potvrdio sastanak, prenosi Glas Amerike.

"Moji advokati su imali produktivan sastanak sa predstavnicima Sekretarijata za pravosuđe, kojima su detaljno objasnili da ja nisam uradio ništa loše, da sam se savjetovao sa mnogim advokatima, i da bi ova optužnica samo još više uništila našu zemlju", rekao je Tramp.

Dodao je da tokom sastanka nije bilo ni indicija ni najava.

Bonus video: