Tramp poručio da je jedini kandidat koji može pobijediti na izborima 2024.

Ankete pokazuju da bivši predsjednik Donald Tramp vodi u republikanskoj trci za osvajanje stranačke nominacije i nastavak predsjedničke kampanje

6893 pregleda 5 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Republikanski kandidati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u petak, 28. jula prvi put su se okupili na pozornici u saveznoj državi Ajovi.

Glavni suparnici, Donald Tramp i Ron DeSantis, dominirali su godišnjom proslavom republikanaca pod nazivom Linkoln Diner.

DeSantis
DeSantisfoto: Reuters

Svih 13 kandidata imalo je po 10 minuta za govor.

Ankete pokazuju da bivši predsjednik Donald Tramp vodi u republikanskoj trci za osvajanje stranačke nominacije i nastavak predsjedničke kampanje.

Tramp je okupljenim rekao da je on jedini kandidat koji može pobijediti na izborima 2024. i sugerisao da je to jedini razlog zbog kojeg se suočava s građanskom i krivičnom tužbom.

Prije nekoliko mjeseci Tramp je insistirao da će se nastaviti kandidaturu za predsjednika, čak i ako ga pravosudne vlasti osude.

Na večeri je bilo 1.200 ljudi koji imaju veliki uticaj na to ko će osvojiti republikansku nominaciju.

Događaj u petak dolazi dan nakon proširenja optužbe protiv Trampa zbog načina na koji je postupao s povjerljivim dokumentima nakon što je napustio Bijelu kuću.

Postoji mogućnost podizanja tužbe u Vašingtonu, pod sumnjom da je pokušao poništiti rezultat izbora 2020. na kojima je pobijedio sadašnji predsjednik Džozef Bajden.

Bonus video: