Djelove Kine pogodile najgore poplave posljednjih decenija, desetine mrtvih

Jedno od najteže pogođenih područja je Zužou, mali grad kod Pekinga. U grad je poslato oko 1.000 spasilaca, a evakuisano je više od 125.000 ljudi

4135 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Pekinga, Foto: Reuters
Detalj iz Pekinga, Foto: Reuters

U djelovima Kine su najgore poplave posljednjih decenija, uz više desetina mrtvih, objavljeno je danas u Pekingu.

Meteorološke vlasti saopštile su da su u Pekingu zabilježile najjače padavine za 140 godina dok su ostaci tajfuna Doksuri pogodili region, pretvarajući ulice u kanale, te ekipe gumenim čamcima spasavaju stanovnike.

Danas je potvrđena smrt spasioca u oblasti Pekinga i okolne provincije Hebei, gdje je broj žrtava porastao na 22. Još jedan spasilac proglašen je mrtvim u srijedu pošto se gumeni čamac prevrnuo u nabujaloj rijeci.

Jedno od najteže pogođenih područja je Zužou, mali grad kod Pekinga. U grad je poslato oko 1.000 spasilaca, a evakuisano je više od 125.000 ljudi, javljaju državni mediji.

Nabujala rijeka Maji je srušila i jedan most preko auto-puta na sjeveru Kine, ali niko nije poginuo.

U istočnoj provinciji Šandong, vlasti su takođe upozorile na rizik od poplava jer nivo vode na rijeci Džangvej nastavlja da raste.

Nekoliko organizacija, uključujući Epl, aplikaciju za dostavu hrane Meituan i kinesko društvo Crvenog krsta, danas je obećalo donacije za pomoć u naporima pomoći u oblasti Pekinga.

Bonus video: