Tramp o optužnici: Izgleda mi namješteno

"Zašto nisu podigli optužnicu prije 2,5 godine? Jer su to htjeli učiniti usred moje političke kampanje. Lov na vještice" poručio je bivši predsjednik SAD

6295 pregleda 5 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Tramp, kandidat na republikanskim predizborima, kritikovao je "namještenu" optužnicu koja ga tereti za pokušaj manipulacije predsjedničkim izborima 2020. u državi Džordžiji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Izgleda mi namješteno", naveo je Tramp, koji je u kampanji za republikanske predizbore za ponovno osvajanje Bijele kuće 2024., u poruci objavljenoj na njegovoj društvenoj mreži Truthsocial.

"Zašto nisu podigli optužnicu prije 2,5 godine? Jer su to htjeli učiniti usred moje političke kampanje. Lov na vještice" dodao je.

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na izborima 2020.

To je četvrta krivična prijava protiv 45. američkog predsjednika i druga koja ga tereti da je pokušao da promijeni rezultate glasanja 2020.

Optužbe, koje je podigla okružna tužiteljka okruga Fulton Feni V ilis, novi su u nizu pravnih problema za Trampa.

Tužioci su podigli 11 tačaka optužnice protiv Trampa i njegovih saradnika, uključujući falsifikovanje i reketiranje, koje se koriste protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa.

Bonus video: