Bivša žena zvaničnika Majkrosofta optužena za njegovo ubistvo iz zasjede

Šani Li Gardner prijeti smrtna kazna

6555 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivša supruga Džareda Brajdgana, jednog od direktora Majkrosofta koga je iz zasjede ubio profesionalni ubica, optužena je u petak za ubistvo sa predumišljajem, a tužioci na Floridi će za nju tražiti smrtnu kaznu.

Velika porota optužila je Šanu Li Gardner za likvidaciju Džareda Brajdgana iz zasjede, rekla je državna tužiteljka Floride Melisa Nelson novinarima u Džeksonvilu na Floridi.

Gardner (36) je uhapšena u Vest Ričlendu u saveznoj državi Vašington, i biće izručena Floridi da joj se sudi, rekla je Nelson.

Država traži smrtnu kaznu ne samo za Šanu Li Gardner, već i za njenog novog supruga Marija Fernandesa Saldanu, koji je uhapšen u martu i optužen za Brajdganovu smrt.

Saldana je uhapšen pošto je profesionalni ubica Henri Artur Tenon (62) priznao krivicu za teško ubistvo Brajdegana, pokazuju sudska dokumenta.

Tužiteljka Nelson nije iznella šta je dovelo do hapšenja Šane Li Gardner niti koji je bio motiv za ubistvo, ali je rekla da "optužnica protiv Šane Gardner ukazuje na njenu centralnu i ključnu ulogu u hladnom, proračunatom i s predumišljajem izvedenom ubistvu Džareda Brajdgana".

Brajdgan, otac četvoro djece i programer softvera za Microsoft, upao je u zasjedu 16. februara 2022. Policija je saopštila da se nasred slabo osvijetljene ulici bila autmobilska guma i da je Brajdgan vjerovatno otvorio vrata svog automobila da bi je pomjerio s kolovoza i tada je ustrijeljen više puta.

Gardner se udala za Fernandesa Saldanu 2018. godine i preselila u Vašington pošto su mediji počeli da je pitaju o tom sumnjivom ubistvu, a ona je tvrdila da nema nikakve veze s tim.

Istraga je otkrila da je par imao "veoma gadan razvod" i da je ubijeni imao "odnos pun sukoba" i sa Gardner i s njenim sadašnjim mužem, Saldanom.

Bonus video: