SAD: Dvoje mrtvih, četvoro povrijeđenih u pucnjavi u biblioteci

Portparol bolnice u teksaškom gradu Luboku, Erik Finli, kazao je kako je dvoje pacijenata životno ugroženo
0 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.08.2017. 07:23h

Dvije su osobe ubijene, a četiri hospitalizovane nakon što je u ponedjeljak mladić počeo pucati u biblioteci u gradu Klovisu u američkoj saveznoj državi Nju Meksiko, kazali su lokalni zvaničnici.

Incident se dogodio oko 16 sati po lokalnom vremenu i napadač je uhapšen nakon što je policija opkolila zgradu biblioteke, prenosi Hina.

"Ubistva na tako javnom mjestu predstavljaju tragičan udarac gradu u blizini granice s Teksasom," kazao je gradonačelnik Dejvid Lensford na konferenciji za novinare.

Identitet i starost žrtava nisu objavljeni. Portparol bolnice u teksaškom gradu Luboku, Erik Finli kazao je kako je dvoje pacijenata životno ugroženo.

Stanovnica Klovisa, Vanesa Agire bila je u biblioteci sa sinom kad je ušao muškarac i počeo pucati u vazduh, prenosi list Eastern New Mexico.

"Sve se dogodilo tako brzo", kazala je. "Brzo smo pobjegli. Moja je torba još tamo". Načelnik policije Daglas Ford kazao je kako se napadač predao policiji nakon što je zgrada opkoljena, ali nije otkrio njegov identitet niti razlog napada.

Usmrćene su dvije žene, a povrijeđene su dvije žene i dva muškarca.

Bonus video: