Hanter Bajden optužen na saveznom nivou za ilegalno držanje oružja

Optužba protiv Hantera Bajdena (53) prethodno je bila dio dogovora sa sudom gdje je uključeno i da se on izjasni krivim za prekršaje oko poreza, ali je taj dogovor pao u vodu tokom sudskog saslušanja u julu kada je sudija pokrenuo pitanja oko neuobičajenih odredbi dogovora

6441 pregleda 1 komentar(a)
Hanter Bajden, Foto: REUTERS
Hanter Bajden, Foto: REUTERS

Sin američkog predsjednika Džozefa Bajdena, Hanter, optužen je danas na saveznom nivou za ilegalno držanje oružja.

Hanter Bajden optužen je u saveznom sudu u Delaveru da je lagao o svojoj upotrebi droge u trenutku kupovine oružja 2018. godine, navodeći da ne pati od zavisnosti. On je ranije za taj period priznao da se borio sa zavisnošću od kokaina.

Optužba protiv Hantera Bajdena (53) prethodno je bila dio dogovora sa sudom gdje je uključeno i da se on izjasni krivim za prekršaje oko poreza, ali je taj dogovor pao u vodu tokom sudskog saslušanja u julu kada je sudija pokrenuo pitanja oko neuobičajenih odredbi dogovora.

Nova optužnica objavljena je u vrijeme kada su republikanci u Kongresu pokrenuli istragu o opozivu predsjednika Bajdena zbog veza sa kontroverznim poslovima njegovog sina u inostranstvu.

Republikanci su došli do svjedočenja da je Hanter Bajden koristio "brend Bajden" da dođe do inostranih poslova, ali nisu dali čvrste dokaze o tome šta je predsjednik Bajden loše uradio.

Bonus video: