SAD: Ubijen novinar koji je u Filadelfiji zastupao prava i interese najugroženijih

Kruger je upravljao prezentacijama na društvenim mrežama za gradonačelnika i Kancelariju za usluge beskućnicima od 2016. do 2021. godine

9421 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Filadelfiji je danas ubijen Džoš Kruger, novinar i advokat koji je bio beskućnik i ovisnik o raznim supstancama, a koji je izrastao u portparola najugroženijih u svom gradu.

Kako je saopštila američka policija, Kruger (39) je ubijen rano jutros iz vatrenog oružja, i ustrijeljen je sedam puta, srušio se izašavši na ulicu nakon što je zatražio pomoć, a u bolnici je proglašen mrtvim.

Policija vjeruje da su vrata njegove kuće u Point Brizu bila otključana ili da je ubica znao kako da uđe, prenio je list Filadelfija inkvajerer.

Niko nije uhapšen niti je pronađeno kakvo oružje, saopštila je policija, a nema javnih informacija o okolnostima ubistva.

"Džošu je bilo duboko stalo do našeg grada i njegovih stanovnika, što je bilo očigledno i u njegovom javnom službovanju i u njegovom pisanju. Njegova inteligencija, kreativnost, strastvenost i duhovitost blistali su u svemu što je radio - a njegovo svjetlo je prerano ugušeno", rekao je gradonačelnik Džim Keni.

Kruger je upravljao prezentacijama na društvenim mrežama za gradonačelnika i Kancelariju za usluge beskućnicima od 2016. do 2021. godine.

Napustio je gradsku vladu da bi se usredsredio na pisanje projekata za novinske kuće i progresivne ciljeve.

Pisao je u različitim periodima za Filadelfija vikli, Filadelfija siti pejper, Filadelfija inkvajerer i druge publikacije, zarađujući nagrade za svoj dirljiv i često humorističan stil.

Bonus video: