Izraelska vojska: Eliminisana teroristička ćelija koja je granatirala sjever Izraela iz Libana

Izraelska vojska je juče saopštila da je ubila najmanje četiri napadača u pokušaju ulaska i zemlju preko izraelske granice sa Libanom

2944 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izraelska vojska objavila je danas da je "eliminisala terorističku ćeliju" koja je minobacačkim granatama gađala izraelsku teritoriju iz Libana, u vreme kada se povećava nasilje na granici kao posljedica rata Izraela i palestinskog Hamasa.

Izraelska vojska je saopštila da je u istom sektoru uzvratila na ispaljene antitenkovske rakete u pravcu sela na sjeveru Izraela.

Nešto prije toga sirene uzbune odjeknule su na sjeveru Izraela i devet projektila prešlo je libansku teritoriju ka Izraelu, navela je vojska.

Izraelska vojska je juče saopštila da je ubila najmanje četiri napadača u pokušaju ulaska i zemlju preko izraelske granice sa Libanom.

Od početka rata pokrenutog napadom islamističkog palestinskog Hamasa na Izrael 7. oktobra iz pojasa Gaze, u sukobima na izraelsko-libanskoj granici na sjeveru poginulo je oko 20 ljudi sa libanske strane, uglavnom boraca ali takođe novinar agencije Rojters i dvoje civila. Sa izraelske strane poginule su najmanje tri osobe.

Međunarodna zajednca strahuje od širenja sukoba između libanskog Hezbolaha koga podržava Iran, i izraelske vojske.

"Mi smo u stanju pripravnosti i pažnje na sjeveru, ako Hezbolah napravi ozbiljnu grešku, odgovorićemo sa mnogo snage", rekao je juče Danijel Hagari, portparol izraelske vojske.

Izrael je počeo da evakuiše hiljade stanovnika u 28 mjesta na sjeveru zemlje poslije početka sporadičnih sukoba na granici sa Libanom.

Bonus video: