MATIS NAREDIO TEMELJNU ISTRAGU

Američka mornarica obustavlja operacije poslije udesa razarača

Američki razarač "Džon S. Mekejn" sudario se sa trgovačkim brodom "Alnik MC" u ranim jutarnjim satima, dok se kretao ka luci u Singapuru
5 komentar(a)
Džejms Matis, Foto: Reuters
Džejms Matis, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2017. 17:24h

Ministar odbrane SAD Džejms Matis najavio je temeljnu istragu poslije sudara razarača "Džon S. Mekejn" i trgovačkog broda, što je posljednji u nizu sličnih incidenata u kojima su učestvovali brodovi američke mornarice.

Komandant pomorskih operacija admiral Džon Ričardson rekao je da će američka mornarica na određeno vrijeme obustaviti operacije širom svijeta, navodi Tanjug.

"Ovaj trend zahtjeva snažniju akciju. Naložio sam operativnu pauzu na svim našim flotama širom svijeta", rekao je Ričardson, prenosi AP.

Deset mornara se vodi kao nestalo, a pet je povrijeđeno, nakon što se američki ratni brod sudario sa tankerom za naftu, istočno od Singapura, saopštila je američka mornarica uz podsjećanje da je to drugi incident američke mornarice u azijskim vodama za manje od dva mjeseca.

Kako se navodi, američki razarač "Džon S. Mekejn" sudario se sa trgovačkim brodom "Alnik MC" u ranim jutarnjim satima, dok se kretao ka luci u Singapuru, prenosi Rojters.

Preporučujemo za Vas