Osumnjičeni za masovno ubistvo u SAD pronađen mrtav

Kard je pronađen mrtav u okolini Lizbona, sa očiglednom prostrijelnom ranom koju je sam sebi nanio, rekla je guvernerka Dženet Mils

18601 pregleda 58 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Robert Kard, osumnjičeni za ubistvo 18 osoba i ranjavanje 13 u američkoj državi Mejn, pronađen je mrtav 48 sati nakon što je otvorio vatru u jednom baru i kuglani u gradu Luiston.

Guvernerka Dženet Mils saopštila je da je Kard pronađen mrtav u okolini Lizbona sa očiglednom prostrijelnom ranom koju je sam sebi nanio.

Guvernerka Mejna Dženet Mils potvrdila je na konferenciji za novinare da je tijelo Roberta Karda pronađeno blizu grada Lizbona.

"Duga potraga se završila, policija će nastaviti istragu kako bi se utvrdila istina o tome šta se dogodilo", rekla je Dženet Mils i dodala da "stanovnici Mejna mogu da odahnu i da je o svemu obavijestila predsjednika SAD Džozefa Bajdena i članove Kongresa".

Tijelo Roberta Karda otkriveno je u šumi u blizini susjednog grada Lizbona, gdje je policija pronašla njegovo napušteno vozilo ubrzo nakon masovnog ubistva, prenosi Rojters.

I šef policije Luistona potvrdio je da je Kard mrtav.

Nekoliko američkih medija, pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, prethodno je objavilo da je Kard izvršio samoubistvo vatrenim oružjem.

Masakr u Mejnu je najsmrtonosniji u 566 masovnih pucnjava u SAD ove godine. Sa 18 ubijenih, masovna pucnjava u Luistonu ujedno je i najsmrtonosnija od masakra u Juvaldeu u maju 2022. godine, kada je 21 osoba ubijena u osnovnoj školi u Teksasu, podsjeća RTS.

Bonus video: