NNA: Nađena tijela libanskih pastira na koje se pucale izraelske snage

UNIFIL, mirovne snage UN-a koje djeluju na jugu Libana, saopštile su u srijedu da je libanska vojska zatražila pomoć da evakuiše dvije osobe koje su povrijeđene u oblasti Vazani

4805 pregleda 0 komentar(a)
Izraelski vojnik na granici sa Libanom, Foto: Reuters
Izraelski vojnik na granici sa Libanom, Foto: Reuters

Tijela dva libanska pastira na koje su pucale izraelske snage pronađena su u četvrtak u oblasti blizu granice, javila je libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA), prenosi Rojters.

Portparol izraelske vojske rekao je da ispituje izvještaj.

NNA, koja nije navela izvor za svoj izvještaj, navela je da su pastiri čuvali svoje stado u blizini rijeke Vazani kada je na njih pucano. Libanski bezbjednosni izvori rekli su Rojtersu da su pastiri iz libanskog pograničnog sela Vazani imali 20 i 21 godinu.

UNIFIL, mirovne snage UN-a koje djeluju na jugu Libana, saopštile su u srijedu da je libanska vojska zatražila pomoć da evakuiše dvije osobe koje su povrijeđene u oblasti Vazani.

Rečeno je da je izraelska vojska obustavila vatru kako bi omogućila libanskoj vojsci i UNIFIL-u da sprovedu potragu, ali je to odloženo do četvrtka ujutro zbog mraka i prisustva nagaznih mina u toj oblasti. Libanska vojska nema zvaničnog portparola i nije odmah objavila saopštenje.

Izraelske snage i teško naoružana libanska grupa Hezbolah koju podržava Iran razmjenjivali su vatru duž granice od izbijanja sukoba između Hamasa – saveznika Hezbolaha – i Izraela 7. oktobra.

Bonus video: