Pritvor napadaču iz Toronta, optužnica za deset ubistava

Minasijan se nije žalio na optužnicu i naređeno mu je da se pred sudom ponovo pojavi 10. maja
0 komentar(a)
Toronto napad, Foto: Reuters
Toronto napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2018. 16:24h

Kanadski sud u Torontu odredio je pritvor za 25-godišnjeg Aleka Minasijana, koji je uletio kombijem među pješake, po deset tačaka optužnice za ubistvo sa predumišljajem i trinaest za pokušaj ubistva, prenosi AP.

Navodi se da su tačke optužnice pročitane Minasijanu tokom kratkog saslušanja pred sudijom,

AP navodi da je Minasijan nosio bijelu zatvoreničku odjeću i imao lisice na rukama, a na njegovom licu skoro da nije bilo emocija.

Minasijan se nije žalio na optužnicu i naređeno mu je da se pred sudom ponovo pojavi 10. maja, piše Tanjug.

Napadač koji je juče kombijem prešao na trotoar i uletio među pešake u sjevernom predgrađu Toronta, usmrtivši deset osoba, identifikovan je kao 25-godišnji student Alek Minasijan, za kojeg kolege navode da ga znaju kao povučenog i bezopasnog.

"Nije bio društvena osoba, ali koliko se sjećam, bio je u potpunosti bezopasan", rekla je Šerin Čami, njegova bivša koleginica iz odsjeka za osobe sa posebnim potrebama u srednjoj školi Tornlija, koju je završio.

Njegov drugi kolega koji je pohađao neke časove sa njim, Eri Blaf, opisao ga je u razgovoru za CBC takođe kao samotnjaka.

"Nikada ga nisam vidio sa prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u menzi", rekao je Blaf.

Bonus video: