Crveni polumjesec: Izraelski vojnici ubili dvojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali

Kako je navedeno 45-godišnjak je ubijen u Dženinu, na sjeveru palestinske teritorije koja je pod okupacijom Izraela već 56 godina, poprištu nedavnih smrtonosnih sukoba između izraelskih vojnika i palestinskih boraca

4526 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Dženina, Foto: Reuters
Detalj iz Dženina, Foto: Reuters

Najmanje dvojicu Palestinaca ubili su izraelski vojnici tokom upada protekle noći u naselja i izbjeglički logora na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštio je palestinski Crveni polumjesec.

Kako je navedeno 45-godišnjak je ubijen u Dženinu, na sjeveru palestinske teritorije koja je pod okupacijom Izraela već 56 godina, poprištu nedavnih smrtonosnih sukoba između izraelskih vojnika i palestinskih boraca.

Drugi Palestinac je ubijen u izbjegličkom logoru Dheišeh u Vitlejemu, južno od Jerusalima.

Isti izvori su rekli da su dva tinejdžera ranjena izraelskim mecima u Balati, izbjegličkom logoru u Nablusu velikom gradu na sjeveru, gdje živi 24.000 ljudi, po podacima UN koje upravljaju logorom.

Detalj iz Balate
Detalj iz Balatefoto: Reuters

U subotu su izraelski vojnici ubili pet Palestinaca u udaru iz vazduha, a još tri Palestinca su ranjena tokom upada vojske u Kalandiju, izbjegličkom logoru koji se graniči sa Jarusalimom i selo kraj Tubasa na sjeveroistoku, saopštio je Crveni polumjesec.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala ove izvještaje.

Od početka rata Izraela i Hamasa, vladajućeg na drugoj palestinskoj teritoriji Pojasu Gaze, više od 200 Palestinaca ubili su izraelski vojnici i jevrejski naseljenici.

Bonus video: