Palestinsko ministarstvo zdravlja: Izraelska vojska ubila osmogodišnje dijete i 15-godišnjaka u Dženinu

Uz to je izraelska vojska uhapsila jedno 12-godišnje dijete u izbjegličkom kampu Džalazon u Ramali, javila je palestinska nevladina organizacija Klub zatvorenika

5599 pregleda 6 komentar(a)
Detalj iz Dženina, Foto: Reuters
Detalj iz Dženina, Foto: Reuters

Izraelska vojska ubila je danas jedno osmogodišnje dijete i 15-godišnjeg tinejdžera u Dženinu, gradu na sjeveru okupirane Zapadne obale, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Uz to je izraelska vojska uhapsila jedno 12-godišnje dijete u izbjegličkom kampu Džalazon u Ramali, javila je palestinska nevladina organizacija Klub zatvorenika.

Ministarstvo zdravlja u Dženinu saopštilo je da je dvoje djece jedno od osam, i drugo od 15 godina ubijeno mecima izraelskog okupatora.

Zvaničnik Palestinskog crvenog polumjeseca je rekao za Frans pres da su djeca bila u ulici koja izlazi na glavnu aveniju u centru Dženina, što je teoretski zabranjena zona za izraelsku vojsku jer je pod isključivom kontrolom Palestinske uprave.

Na pitanje Frans presa izraelska vojska je saopštila da će provjeriti te informacije.

Izraelska vojska je saopštila da je prošle noći izvela raciju u izbjegličkom kampu u Dženinu tokom koje su ubijena "dvojica terorista visokog ranga". Za jednim od njih se tragalo zbog napada u kojima su ubijeni i ranjeni Izraelci.

Palestinski crveni polumjesec saopštio je da je pomogao šestorici Palestinaca ranjenih iz vatrenog oružja tokom tog upada izraelske vojske.

Nasilje na Zapadnoj obali je pojačano od napada Hamasa na Izrael 7. oktobra koji su izazvali razorni rat u Pojasu Gaze gdje su vojnici ili naseljenici ubili gotovo 240 Palestinaca, prema palestinskom ministarstvu zdravlja.

Bonus video: