Atlanta: Jedna osoba pokušala da se spali ispred izraelskog konzulata, policija tvrdi da je nađena palestinska zastava

Darin Širbaum iz policije Atlante je rekao da je sredinom dana jedan policajac primijetio kako neka osoba pokušava da se zapali ispred zgrade. Policajac je zadobio opekotine u pokušaju da spriječi taj čin.

4978 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta događaja, Foto: Beta/AP
Sa mjesta događaja, Foto: Beta/AP

Jedna osoba se teško povrijedila juče kada je pokušala da se spali ispred izraelskog konzulata u Atlanti, na jugoistoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a na mestu incidenta je pronađena palestinska zastava, rekle su lokalne vlasti.

"Kako izgleda, radi se o ektsremnom činu političkog protesta", rekao je Darin Širbaum iz policije Atlante na konferenciji za novinare, dodajući da je palestinska zastava nađena na mjestu incidenta.

On je rekao da je sredinom dana jedan policajac primijetio kako neka osoba pokušava da se zapali ispred zgrade. Policajac je zadobio opekotine u pokušaju da spriječi taj čin.

Te dvije osobe sa opekotinama prebačene su u bolnicu, a osoba koja je pokušala da se spali je u kritičnom stanju, rekao je šef vatrogasaca Atlante Roderik Smit.

Nije dao ni starost ni pol dvoje povrijeđenih.

Rat između Izraela i palestinskog islamističkog pokreta Hamas u pojasu Gaze izaziva jake tenzije u SAD, i oko toga se organizuju velike demonstracije.

Bonus video: