Bajden: Da nije Trampa, nijesam siguran da bih se kandidovao za izbore 2024.

Kako prenosi Glas Amerike, on je pozdravio "snažan glas" bivše republikanske članice Predstavničkog doma Liz Čejni koja je u nedelju upozorila da bi SAD "nesvjesno ušle u diktaturu" ako bi se Tramp, koji je dva puta opozvan, vratio na vlast

6735 pregleda 9 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden rekao je nije siguran da bi se ponovo kandidovao na predsjedničkim izborima naredne godine da njegov republikanski rival Donald Tramp takođe ne pokušava da osvoji drugi mandat.

"Da se Tramp nije kandidovao, nijesam siguran da bih se ja kandidovao. Međutim, ne možemo da mu dozvolimo da pobijedi", rekao je Bajden na skupu za prikupljanje donacija za predizbornu kampanju u Masačusetsu.

Kako prenosi Glas Amerike, on je pozdravio "snažan glas" bivše republikanske članice Predstavničkog doma Liz Čejni koja je u nedelju upozorila da bi SAD "nesvjesno ušle u diktaturu" ako bi se Tramp, koji je dva puta opozvan, vratio na vlast.

Bajden je pomenuo članak u časopisu Atlantik u kojem se iznose prijetnje od drugog Trampovog mandata, nakon što su slična upozorenja proteklih dana objavljena u dnevnicima Vašington post i Njujork tajms.

"Tramp više ne krije ništa. Govori nam šta će da uradi. Mislim da niko ne sumnja u to da je naša demokratija ponovo ugrožena", rekao je Bajden.

Bonus video: