Štrajk Palestinaca širom Zapadne obale i u istočnom Jerusalimu: Zatvorene prodavnice, škole i vladine kancelarije

Palestinski aktivisti su na štrajk pozvali kompanije, javne radnike i zaposlene u obrazovnim ustanovama, kako bi se solidarisali sa Gazom

6169 pregleda 0 komentar(a)
Zatvorena prodavnica, Foto: Reuters
Zatvorena prodavnica, Foto: Reuters

Prodavnice, škole i vladine kancelarije zatvorene su danas širom Zapadne obale i u istočnom Jerusalimu jer su Palestinci proglasili opšti štrajk u znak protesta zbog rata Izraela protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Palestinski aktivisti su na štrajk pozvali kompanije, javne radnike i zaposlene u obrazovnim ustanovama, kako bi se solidarisali sa Gazom.

Zapadna obala
foto: Reuters

Mnogi Palestinci su se odazvali pozivu na štrajk i mitinzi su održani širom Zapadne obale, rekao je Esam Abu Baker zadužen za vezu palestinskih frakcija u Ramali.

On je opisao protest kao dio globalnog napora da se izvrši pritisak na Izrael da zaustavi rat i dodao da se štrajkuje i u djelovima Jordana i Libana.

"Današnji štrajk nije samo u znak solidarnosti sa Gazom, već i protiv SAD koje su u Savjetu bezbjednosti stavile veto na Rezoluciju o primirju", rekao je Abu Baker, aludirajući na američko odbijanje rezolucije o prekidu vatre u petak.

Bonus video: